Command click layer does not work after reinstall with groups?

BS
Posted By
Ben Sciascia
Oct 18, 2006
Views
605
Replies
4
Status
Closed
Hi There,

Prior to our recent hardware upgrade, command clicking an object in the main window would select that layer – even if it was in a group.

After a clean erase and install of OS X 10.4.8 and Photoshop CS2, that option no longer works – I have to right click the layer (in the main window not the layers palate) and select the layer.

Does anyone know if this is a preference or a bug? – I can’t seem to find any mention of this in the help or online.

Any help would be appreciated.

Cheers

Ben

How to Master Sharpening in Photoshop

Give your photos a professional finish with sharpening in Photoshop. Learn to enhance details, create contrast, and prepare your images for print, web, and social media.

SW
Scott_Weichert
Oct 18, 2006
Select the move tool and look to the options bar for "Auto Select" options.
BS
Ben Sciascia
Oct 18, 2006
Hi there Scot,

Both "Auto Select Layer" and "Auto Select Group" is on but don’t seem to work at all. Also, I’ve noticed that command clicking works so long as there aren’t any groups.

Anyway, thanks for your help.

Cheers

Ben
AS
Ann_Shelbourne
Oct 18, 2006
Turn-off the "Auto Select Group" box.
BS
Ben Sciascia
Oct 18, 2006
Nice Ann – thanks!

How to Improve Photoshop Performance

Learn how to optimize Photoshop for maximum speed, troubleshoot common issues, and keep your projects organized so that you can work faster than ever before!

Related Discussion Topics

Nice and short text about related topics in discussion sections